måndag 28 februari 2011

110225

05:40
Väcks av Eira. Varje dag denna vecka har väckningen flyttats 5 minuter åt det otrevliga hållet. I sanning en oroväckande trend som jag verkligen hoppas inte är en trend.

07:50
Bilen avger en lätt doft av bränt. Det i kombination med att oljelampan blinkade till ett par gånger får mig att tappa hoppet för den gamla trotjänarens hälsa. Misstänker en oljeläcka.

07:55
Det visade sig att Patrick var först på plats av konsulterna på gruppen. Samtliga fyra barn var hemma så jag antar att morgonrutinen gick något snabbare än vanligt.

08:40
Samtal hemifrån. Maria och Eira har någon magåkomma. Fick rådet att inte släppa väder på jobbet, vilket jag tänker följa.

09:50
Söker efter möjlighet att begränsa användarna till en enda session var. Om de loggar in ska de kunna koppla upp sig på en nedkopplad session men om de vill ha en ny ska den inaktiva sessionen dö. Det visade sig att XenApp for Unix inte har något inbyggt stöd för dylikt så det ser ut som ett litet utvecklingsuppdrag för ett skript för att hantera problemet. Firar med en kopp kaffe från automaten.

10:50
Modifikation av ctxsession.sh borde kunna lösa problemet med användare som har flera sessioner samtidigt. Detta skript körs varje gång en session startas så det bör kunna ändras så att det kontrollerar om aktuell användare, $USER, har några tidigare sessioner och i så fall tvinga med att återkoppla till, eller också döda, sessionen.

11:30
Handlade inför kvällen, förutom mat även dasspapper för sjuklingarna (24 rullar) och lite blandade nötter. Åt lax med broccolifrittata till lunch.

13:30
Det bestäms att vi väntar och ser om ctxsession.sh verkligen behöver ändras. Gojira’s The Art of Dying får mig på bra humör igen.

16:00
Utvecklingssamtal med den nya chefen. Allt gick bra fram till frågan: "Vad har du för löneanspråk?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar